Parkinsonraadpleging


Op de Parkinsonraadpleging worden patiënten begeleid en onderzocht door dr. De Klippel of dr. Soors, de gespecialiseerde verpleegkundige, de logopedist en de fysisch geneesheer, de ergotherapeut en de kinesist. Het doel van dit initiatief is een beter inzicht te krijgen in de behoeften van de patiënt door hem uitgebreider te onderzoeken en zo dieper in te gaan op zijn dagelijkse problemen. Op die manier kan de behandeling en de zorg van de patiënt geoptimaliseerd worden.

 

Bij doorverwijzing naar deze speciale raadpleging krijgen de patiënten vragenlijsten (zie bijlagen hieronder) mee die ze op voorhand mogen invullen. De Parkinsonverpleegkundige geeft op voorhand nog een seintje om te bevestigen en eventuele vragen rond de raadpleging te beantwoorden. Na de raadpleging worden er adviezen opgesteld omtrent het beleid van de patiënt.

Vragenlijst
Word – 43,3 KB
Vragenlijst Deel 2
PDF – 1,9 MB

De Parkinsonraadpleging gaat maandelijks 1 à 2 keer door, telkens op maandagvoormiddag en vindt plaats in Herk-De-Stad (Campus Sint-Ursula, Diestsesteenweg 8, 3540 Herk-De-Stad).

 

De Parkinsonverpleegkundige (Kimberly) ondersteunt de dokters ook tijdens de raadpleging op campus Virga Jesse op maandag en donderdag en is te bereiken op 011 33 78 99. Ze helpt de patiënten en partners met bijkomende vragen (o.a. rond terugbetalingen, zorgondersteunende diensten,...).